VAAK GESTELDE VRAGEN

Mars voor Tommy Hilfiger

Mars voor Tommy Hilfiger

Wat houdt een aanmelding in?
Hoe meld ik mijn dier aan?
Hoe weet ik of mijn huisdier geschikt is?
Hoe bereid ik me voor op een opdracht?
Ik heb een puppy, kan ik die al opgeven?
Hoe maak ik meer kans op een opdracht?
Krijgt mijn dier salaris?
Wat zijn de kosten om mijn dier op te geven?
Wanneer zijn wij aan de beurt?
Wat is een optie?
Wat gebeurt er met mijn foto's?
Hoe lang blijft mijn dier ingeschreven?
Mijn dier staat ingeschreven maar ik zie hem niet op de site?
Waarom mag ik niet bij andere bureaus ingeschreven staan?
Mijn huisdier is ouder dan 8 jaar. Waarom stelt Animaux een leeftijdsgrens?
Ik woon niet in de Randstad. Heeft het wel zin in te schrijven?
Kan ik ook mijn paard aanmelden?
Hoe lang van tevoren wordt men gebeld voor een afspraak?
Stel dat er plotseling iets tussen komt?
Moet men ook wel eens meerdere dagen achter elkaar beschikbaar zijn of altijd maar één dag?
Gemiddeld hoe vaak per jaar wordt men opgeroepen?
Ik wil iets anders weten!


* Wat houdt een aanmelding in?
Als wij je aanmelding verwerken voor ons bestand houdt dat in dat wij jou als trainer samen met je dier geschikt achten voor fotografie- en/of filmopdrachten.
Opname in ons bestand geeft geen garantie op een opdracht!


* Hoe meld in mijn dier aan?
Dat kun je online doen nadat je op "talent" alle informatie hebt gelezen, als je je daarna nog steeds geroepen voelt kun je onderaan die bladzijde een aanmeldingsformulier aanklikken en invullen.


* Hoe weet ik of mijn huisdier geschikt is?
Dat weet je zelf het beste. Een angstig of extreem op het baasje gericht dier is bij voorbaat niet geschikt. Het is aan te bevelen om een casting te doen, die kun je zelf hier plannen.
Maar het is ook de vraag of je zelf wel geschikt bent. Als je zelfverzekerd bent, veel traint met je dier en merkt dat je dier graag voor je werkt, zit het meestal wel goed. Een dier is zeer vatbaar voor je gemoedstoestand, als je zelf onzeker bent op een foto- of filmset komt dat niet ten goede aan de prestaties van je dier. Wij bieden onze opdrachtgevers dier + handler aan. En de handler, dat ben jij! Je dier moet dus in ieder geval op een redelijke afstand (je mag zelf niet in beeld komen) de basiscommando's kennen en onmiddellijk opvolgen, veel gewend zijn aan aandacht van 'vreemden' en ook niet van flitslicht, vreemde obstakels (zoals camera's, grote decors en/of geluiden) schrikken.
Tip: Lees het verhaal van het baasje van Pebbles, ervaringen met "Pebbles in Glamourland".


* Hoe bereid ik me voor op een opdracht?
Voordat je op de set verschijnt zorg je er natuurlijk voor dat je dier er optimaal verzorgd uitziet, goed is uitgelaten en fris aan de opdracht kan beginnen.
Je zult gevraagd worden je dier op een bepaalde wijze te laten staan of zitten, bepaalde commando's op te laten volgen, dat varieert uiteraard per opdracht.
Probeer buiten de noodzakelijke begeleiding van je dier zelf zo weinig mogelijk op te vallen, de camera niet in de weg te staan of lopen en/of je met de opname en/of omstandigheden te bemoeien.

Vanzelfsprekend mag je te allen tijde ingrijpen op het moment dat je vindt dat je huisdier aan een pauze toe is. Jij kent je dier nu eenmaal het best en ook jij wilt optimaal presteren, dus doe er alles aan om je dier zich zo prettig mogelijk te laten voelen met de situatie! Bedenk ook, dat een eventueel onzekere houding van jouzelf onmiddellijk overslaat op je dier...

*Tip: neem wat speeltjes mee met behulp waarvan je je dier als het nodig is bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunt laten trekken. Ook de beloningen waaraan je dier gewend is mogen natuurlijk niet ontbreken (evt. clicker niet vergeten). Een waterbak is ook niet in iedere studio aanwezig, dus neem die voor de zekerheid ook zelf mee.
Houdt rekening met lange, lange, lange wachttijden, neem een boek mee. Soms zelfs (m.n. bij film) kan het voorkomen dat men helemaal niet aan jouw scene(s) toekomt.


* Ik heb een puppy, kan ik hem/haar nu al opgeven?
Van een puppy kan een opdrachtgever natuurlijk nog niet verwachten dat die nu al alle commando's opvolgt. Je kunt de pup dus wel al opgeven, maar hij/zij kan als opgroeiende hond alleen in het bestand blijven als hij een gedegen opvoeding (incl. hondenschool en/of privétraining voor gevorderden) krijgt.


* Hoe maak ik meer kans op een opdracht?
Als je dier een eigen profiel bij ons heeft kun je opgeroepen worden voor fotosessies, voor commercials of voor een rol of figuratie in bijv. een speelfilm of TV-programma.

De meeste kans op een opdracht maak je als je dier op afstand kunt bedienen, liefst op handgebaren. Om de kans nog groter te maken dat je opgeroepen wordt is het aan te bevelen je hond een of meer van de volgende veelgevraagde trucjes aan te leren: achterpoot omhoog (zg. plassen), "grommen" of "lachen", tandjes ontbloten, ergens in happen bijv. een stok in een broekspijp alsof hij in een been bijt, doodvallen, enz. enz.


* Krijgt mijn dier salaris?
Jazeker, voor elke opdracht wordt het tarief besproken en uiteraard is er een reis- en parkeerkostenvergoeding.
Zo lang je niet meer dan 3 opdrachten per jaar hebt word je uitbetaald als freelancer. Als je zelfstandige bent kun je ons  factureren voor het vooraf besproken bedrag. NB: je bent zelf verantwoordelijk voor evt. afdrachten aan de fiscus.


* Wat zijn de kosten om mijn dier op te geven?
Als wij jou en jouw dier, de ingezonden foto's en je motivatie geschikt vinden komt er een uniek profiel voor je dier in ons bestand. Dat kost € 25, maar die betaal je pas na je eerste verdiensten, dus van je eerste fee wordt eenmalig € 25 ingehouden.


* Wanneer zijn wij aan de beurt?
Bij aanvragen worden altijd meerdere kandidaten aan de opdrachtgever voorgesteld. Dit gebeurt buiten jouw medeweten, pas als de eerste ronde kanshebbers is uitgevallen en er nog maar enkele kanshebbers over zijn wordt er contact met je opgenomen en dan is er helaas dus nog steeds kans dat voor een andere kandidaat gekozen zal worden.
Garantie op een opdracht kunnen we nooit geven! Wel kun je wanneer je maar wilt de foto's en omschrijving van je dier laten aanpassen. Probeer je dier te zien door de ogen van een opdrachtgever, houd je omschrijving to the point en je foto's up-to-date!


* Wat is een optie?
Meestal begint een opdracht met een optie, d.w.z. dat een klant een aantal kandidaten "in optie zet". Wij checken dan in ieder geval vast of die kandidaten überhaupt wel beschikbaar zijn, zo ja, dan staat de optie dus voor meerdere kandidaten. De klant kiest tijdens de eindvergadering, vaak pas de dag van tevoren.


* Wat gebeurt er met mijn foto's?
De foto's die je ons stuurt bij de aanmelding (en bij latere updates) worden gebruikt voor onze database en om voorstellen aan onze klanten te kunnen doen. Ze zullen nooit zonder overleg voor andere doeleinden gebruikt worden, behalve voor promotie van Animaux Dierencasting zelf (bijv. op onze website, social media of andere promotiekanalen) of als fotomateriaal bij een publicatie over ons.


* Hoe lang blijft mijn dier ingeschreven?
Zo lang je wilt, mits je ons regelmatig op de hoogte houdt van de ontwikkelingen van je dier, regelmatig recente foto's stuurt en uiteraard wijzigingen meldt. Want als we je proberen te bereiken en je op alle ons bekende telefoonnummers en emailadressen onvindbaar blijkt, wordt je dier zonder overleg uitgeschreven. Je kunt dit formulier gebruiken om wijzigingen door te geven.
Honden en katten worden automatisch uitgeschreven na hun 10e resp. 12e verjaardag, konijnen als ze 5 jaar zijn geworden. Uiteraard kun je te allen tijde op eigen verzoek je dier uit ons bestand laten nemen.


* Waar is mijn dier gebleven?
Dieren die tien jaar of ouder zijn worden automatisch uitgeschreven. Dit geldt natuurlijk niet voor paarden of andere dieren die op die leeftijd nog lang niet met pensioen hoeven. Is je hond, kat of konijn nog lang geen 10 jaar oud en toch "verdwenen", dan heb je te lang geen updates doorgegeven en/of we hebben je meermaals op verschillende manieren proberen te bereiken zonder succes.


* Waarom mag mijn dier niet bij andere bureaus ingeschreven staan?
Simpel en logisch: omdat Animaux Dierencasting een exclusief bureau is.


* Mijn huisdier is ouder dan 8 jaar. Waarom stelt Animaux een leeftijdsgrens?
De ervaring heeft geleerd dat veel honden (en vaak ook katten) op deze respectabele leeftijd zelf vinden dat ze aan pensioen toe zijn. Maar als jouw dier een uitstekende conditie heeft, nog jeugdig oogt en nog altijd graag voor je werkt, maken we natuurlijk een uitzondering op deze "regel".
Dieren die al in ons bestand staan schrijven we automatisch uit bij het behalen van de 10-jarige leeftijd.


* Ik woon niet in de Randstad. Heeft het wel zin in te schrijven?
De meeste van onze opdrachtgevers zitten inderdaad in de Randstad. Het kan zo zijn dat de reiskosten voor hen een obstakel vormen. Om meer kans te maken kun je aangeven of je evt. van reiskosten afziet.
Let wel: soms worden modellen gevraagd in bijv. Groningen of België, voor die klanten is juist jouw dier favoriet.


* Kan ik ook mijn paard aanmelden?
Dat kan natuurlijk. Paarden worden minder vaak gevraagd als bijv. honden, maar we hebben toch al veel leuke opdrachten mogen verzorgen (bijv. het paard dat jaarlijks rond Sinterklaas RTL's visitekaartje is). Wil je je paard opgeven, vermeld dan ook zoveel mogelijk praktische bijzonderheden, bijv. of je over een eigen trailer beschikt, hoe sociaal je paard is t.o.v. vreemden, kinderen en dieren, of je evt. over meerdere halsters/outfits beschikt en hoe die er uitzien, misschien beschik je zelfs over "studioschoenen". Mocht een klant belangstelling hebben voor een opdracht met jouw paard, nemen we uiteraard vooraf contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.


* Hoe lang van tevoren wordt men gebeld voor een opdracht?
We streven zelf naar minstens een week, maar het komt in de praktijk best vaak voor dat we pas een dag van tevoren een aanvraag krijgen. We kunnen je uiteraard nooit verplichten tot een opdracht.


* Stel dat er plotseling iets tussen komt?
Als je voor een bepaalde klus hebt afgesproken mee te zullen werken en je daarna toch de opdracht eenzijdig annuleert, breng je ons in een onmogelijk parket en zullen we je dier(en) uit ons bestand verwijderen (overmacht uitgezonderd).


* Moet men ook wel eens meerdere dagen achter elkaar beschikbaar zijn of altijd maar één dag?
Dat kan voorkomen voor film- of tv-opnamen, maar voor fotografie is doorgaans een halve dag gebruikelijk.


* Gemiddeld hoe vaak per jaar wordt men opgeroepen?
Daar is geen peil op te trekken, sommige dieren worden 2x per maand opgeroepen, andere staan een jaar of zelfs langer in het bestand zonder ooit gevraagd te zijn.


* Ik wil iets anders weten!
Als je nog meer vragen hebt, graag een e-mailtje.
We kunnen je dan een persoonlijk antwoord sturen en mogelijk je vraag opnemen in deze lijst.